Τάρτα παγωτό με μπισκοτένια σοκολατένια βάση και βύσινα

Τάρτα παγωτό με μπισκοτένια σοκολατένια βάση και βύσινα

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα έτοιμου παγωτού βανίλιας με μπισκοτένια σοκολατένια βάση, βύσσινα κομπόστα γαρνιρισμένη με νιφάδες και σιρόπι σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. cookies σοκολάτας
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • Για τη γέμιση:
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 1 κονσέρβα (425 γρ.) κομπόστα βύσσινο
  • σιρόπι και φλούδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα cookies σοκολάτας στο multi. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν σε ένα υγρό, πηχτό μείγμα. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής ταρτιέρας 22 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Πριν ξεκινήσετε τη βάση, βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη, το μεταφέρετε σε μπολ και να αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορείτε να το διαχειριστείτε. 
  3. Στραγγίζετε τα βύσσινα, ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας πάνω στη μπισκοτένια βάση. Ανακατεύετε το παγωτό και μετά το προσθέτετε με μεγάλο κουτάλι πάνω στη βάση. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το παγωτό βάζοντας ενδιάμεσα στις κουταλιές και το άλλο 1/3 των βύσσινων.
  4. Τελειώνετε γαρνίροντάς το με τα υπόλοιπα 1/3 βύσσινα [πιέστε τα ελαφρώς μέσα στο παγωτό] και με φλούδες σοκολάτας. Το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Το βγάζετε 10 περίπου λ πριν σερβίρετε. Το κόβετε σε κομμάτια το περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.

 

Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το παγωτό βανίλιας με άλλο επιλογής σας, όπως σοκολάτας, φράουλας κ.λ.π.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα παγωτό με μπισκοτένια σοκολατένια βάση και βύσινα