Τάρτα Nutellas με φράουλες

Τάρτα Nutellas με φράουλες

Μια υπέροχη τάρτα Nutella’s με φράουλες. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση για να το απολαύσετε ως πρωινό με το καφεδάκι σας και όχι μόνο …

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση: [*]
  • 1/2 φλ. βούτυρο [110 γρ.] βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού Nutella
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε και το ξύδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. 
  3. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 25 εκ. περίπου. Βάζετε τη ζύμη βάσης και την απλώνετε ισομερώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα 2 εκ. ύψος. Τρυπάτε τη ζύμη στη βάση αρκετές φορές με πηρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-23 λ μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  4. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολάκι το κορν φλάουερ σε 1/4 φλ. γάλα και το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1¾ φλιτζάνι γάλα, τη Nutella, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μερέντα. Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε γρήγορα και και συνεχόμενα μέχρι να πήξει πλήρως για 2-3 λεπτά περίπου. 
  5. Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω στη κρύα πια βάση την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει και να “σφίξει”. Μετά τη βγάζετε από το ψυγείο, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

[*] Εναλλακτικά για τη βάση μπορείτε να φτιάξετε μπισκοτένια βάση όρεο, χωρίς ψήσιμο, θρυμματίζοντας στο μούλτι 340 γρ. όρεο τα οποία αναμιγνύετε με 110 γρ. βούτυρο λιωμένο. Σε αυτή τη περίπτωση θα τα στρώσετε στη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση 23 εκ. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για 1 φέτα κομμένο το γλυκό σε 8 κομμάτια

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 343, Κορεσμένο λίπος: 11g, Χοληστερόλη: 38 mg, Νάτριο: 751 mg,  Υδατάνθρακες: 33g, Πρωτεΐνη: 5g