Τάρτα με Νουτέλα, βάση όρεο, σιροπιασμένα σμέουρα, χωρίς ψήσιμο

Τάρτα με Νουτέλα, βάση όρεο, σιροπιασμένα σμέουρα, χωρίς ψήσιμο

Μια λαχταριστή τάρτα χωρίς ψήσιμο, με μπισκοτένια βάση με όρεο, αφράτη γέμιση με Νουτέλακαι υπέροχο γαρνίρισμα με σιροπιαστά σμέουρα. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλα μπισκότα όρεο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 2/3 φλ. τσαγιού Νουτέλα
  • 170 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%
  • Για τα σιροπιασμένα σμέουρα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 170 γρ. σμέουρα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα όρεο στο μούλτι, σε ψίχουλα, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας, τη νουτέλα, ανακατεύετε ελαφρώς και ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος. Η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τη νουτέλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  3. Βάζετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνετε για 50-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Αν δεν είναι τελείως λεία τη βάζετε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί. 
  4. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα νουτέλας πάνω από τη βάση όρεο και την απλώνετε ισομερώς. Ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει καλά το μείγμα Νουτέλας. 
  5. Για τα σιροπιασμένα σμέουρα: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις διαλυθεί καλά η ζάχαρη το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για 10 λ περίπου.
  6. Ρίχνετε τα σμέουρα μέσα στο σιρόπι (αν είναι κατεψυγμένα τα αφήνετε πρώτα να ξεπαγώσουν) και τα αφήνετε να σιροπιαστούν για λίγα λεπτά. Παίρνετε σταδιακά, λίγα λίγα, τα σμέουρα, με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζετε από το πολύ σιρόπι και τα απλώνετε πάνω από το, κρύο πλέον, μείγμα νουτέλας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρετε αμέσως διαφορετικά ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε. 

ηηη

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με Νουτέλα, βάση όρεο, σιροπιασμένα σμέουρα, χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.