Τάρτα μους σοκολάτας με φράουλες

Τάρτα μους σοκολάτας με φράουλες

Μια υπέροχη Τάρτα με μους σοκολάτας με φράουλες. Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο, δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα ψυγείου για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 230 γρ. μπισκότα σοκολάτας cookies
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά [χωριστά  ⅓ και ⅔ φλ.]
  • 1 φλ. φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος
  • Για γαρνίρισμα:
  • φράουλες για γαρνίρισμα
  • τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Λιώνετε τα μπισκότα στο multi, προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα, διαμέτρου 23 εκ. περίπου, και το στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα.  Βάζετε τη ταρτιέρα στο ψυγείο να κρυώνει η βάση.
  3. Για τη γέμιση:Πολτοποιείτε, σε αλοιφή, στο multi τις φράουλες. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα και τις σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις κοχλάσει, κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, χωρίς τα σποράκια, “περνάτε” γρήγορα το καυτό μείγμα στο σουρωτήρι σε μπολ [προαιρετικά] που θα έχετε τοποθετήσει τα κομμάτια σοκολάτας.
  4. Διαφορετικά ρίξτε ως έχει τη λιωμένες φράουλες σε ένα μπολ στο οποίο έχετε τοποθετήσει τις σταγόνες ή τα κομμάτια σοκολάτας. Περιμένετε για 1/2 λεπτό και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές, λείο, σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε και το  ⅓ φλ. της κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε να κρυώσει το μείγμα εντελώς.
  5. Χτυπάτε το υπόλοιπο  ⅔ φλ. της κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη σαντιγί στο κρύο πλέον μείγμα σοκολάτας φράουλας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις απαλά από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώστε και στρώστε καλά το μείγμα πάνω από τη βάση και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώνει.
  6. Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε, διακοσμείστε με φράουλες και με φλύδες σοκολάτας [δημιουργείστε φλύδες με έναν αποφλοιωτή πατάτας από σοκολάτα κουβερτούρας ή γάλακτος].

Προαιρετικά αν οι φράουλες δεν είναι πολύ ώριμες και γλυκές, ή θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη άχνη στη κρέμα γάλακτος και να δημιουργήσετε μια γλυκιά σαντιγί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα μους σοκολάτας με φράουλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.