Τάρτα με μους και γκανάς σοκολάτας

Τάρτα με μους και γκανάς σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα για τους λάτρεις τη σοκολάτας. Τραγανή βάση με μπισκότα σοκολάτας περιχυμένη με γκανάς σοκολάτα και γέμιση με αφράτη μους σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, με αποσπώμενη βάση, με διάσταση βάσης 22 εκ. και βάθους 6 εκ. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση. Θρυμματίζετε σε σκόνη, σε μπλέντερ, τα μπισκότα σοκολάτας. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το πιέζετε ομοιόμορφα στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει και σφίξει.
  2. Για τη γκανάς σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα τοποθετείτε τα κομμάτια κουβερτούρας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λ ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την απλώνετε με ένα κουτάλι πάνω στη βάση μπισκότου. Ξαναβάζετε τη βάση στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να κρυώσει και πήξει.
  3. Για τη μους σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τοποθετείτε τα κομμάτια κουβερτούρας, τη βανίλια και τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 3-4 λ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 15 λ ή μέχρι να κρυώσει.
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ. Ρίχνετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια σοκολατένια μους. 
  5. Στρώνετε τη μους σοκολάτας πάνω από τη βάση με τη γκανάς, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. Τη πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

taste.com.au/Recipe:Liz Macri/Photo:Mark O’Meara

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με μους και γκανάς σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.