Τάρτα με μους διπλής σοκολάτας

Τάρτα με μους διπλής σοκολάτας

Μια υπέροχη, αφράτη, δροσερή και νοστιμότατη, τάρτα με μους λευκής και μαύρης σοκολάτας, σε τραγανή βάση με cookies. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που απαιτεί και την ικανότητά σας και το χρόνο σας στη παρασκευή της και στην αναμονή ψύξης για να την απολαύσετε, αλλά που σίγουρα θα σας εκπλήξει αλλά και θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 250 γρ. cookies σοκολάτας
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη μους μαύρης σοκολάτας:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1 αυγό, χωριστά κρόκος-ασπράδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • Για τη μους λευκής σοκολάτας:
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα
  • 1 αυγό, χωριστά κρόκος-ασπράδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • Για γαρνίρισμα:
  • Σοκολάτα κουβερτούρα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου, για τρίμμα ή “μπούκλες” 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Τοποθετείτε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα, πτυχωτή στις άκρες, βάθους 3 εκ. και διάμετρο βάσης 23 εκ. Πιέζετε το μείγμα, με τα χέρια σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού, ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σφίξει για 30 λ τουλάχιστον.
  2. Για τη μους μαύρης σοκολάτας: Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει το βγάζετε από το μπεν μαρί προσθέτετε το κρόκο αυγού, χτυπώντας το μείγμα πολύ ζωηρά και γρήγορα να ενσωματωθεί. Το ξαναβάζετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς για 1/2 λ. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί. Πλένετε το μίξερ και σε άλλο μπολ βάζετε το ασπράδι αυγού και το χτυπάτε για 3-4 λ σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε για 1/2 λ το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας-κρόκου σταδιακά μέσα στη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα σοκολάτας-κρόκου στη μαρέγκα και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Ρίχνετε με μεγάλο κουτάλι, το σοκολατένιο πλέον μείγμα μαρέγκας μέσα στο σοκολατένιο μείγμα σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη ταρτιέρα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να πήξει. 
  6. Για τη μους λευκής σοκολάτας: Επαναλαμβάνετε την ίδια πιο πάνω διαδικασία για τη λευκή σοκολάτα όπως και για τη μαύρη. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη σοκολατένια μους, ισιώνετε την επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. 
  7. Για γαρνίρισμα: Λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό σας, παίρνετε έναν αποφλοιωτή λαχανικών και κάνετε “μπούκλες” με τη μαλακωμένη σοκολάτα. Γαρνίρετε τη τάρτα και με τις μπούκλες και λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω (προαιρετικά) και σερβίρετε αμέσως.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με μους διπλής σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.