Τάρτα μήλου με 4 υλικά

Τάρτα μήλου με 4 υλικά

Τραγανή και πεντανόστιμη τάρτα μήλου με 4 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή για υπέροχη τάρτα μήλου που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βούτυρο + 1 κ.σ. για άλειμμα 
  • 4 μήλα μέτρια, ξεφλουδισμένα κομμένα στα 4
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φύλλο σφολιάτας *
  • κανέλα ή παγωτό ή σαντιγί για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 200 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι, διαμέτρου βάσης 20 εκ., και βάθους 6 εκ. .
  2. Τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας και με οδηγό το ταψάκι κόβετε τη σφολιάτα κυκλικά περιμετρικά, με διάμετρο 22 εκ. [δηλαδή αφήνετε γύρω γύρω ένα περιθώριο 2 εκ. μεγαλύτερο από το ταψάκι] και την αφήνετε στην άκρη. Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά το ταψάκι με λαδόκολλα και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα μήλα και σιγοβράστε για 3′-4′ και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και 2 κ.σ. κρύο νερό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2′-3′ μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  4. Βάζετε τα μήλα στο ταψάκι πάνω στη λαδόκολλα, καλά στρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλυφθεί καλά η βάση στο ταψάκι. Τα περιχύνετε με το σιρόπι που έχει μείνει στο τηγάνι. Τοποθετείτε τη σφολιάτα πάνω από τα μήλα  πιέζετε περιμετρικά τις άκρες της προς τη βάση του ταψιού και κάνετε με κοφτερό μαχαιράκι μικρές “μαχαιριές” για να μη φουσκώσει.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε εκτός φούρνου για 5 λεπτά να “σταθεί” και μετά ξεφορμάρετε. Τη σερβίρετε σκέτη, η πασπαλισμένη με κανέλα ή / και με σαντιγί [1 κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε πηχτή συνταγή] ή με παγωτό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα μήλου με 4 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.