Τάρτα με μερέντα και μπανάνες

Τάρτα με μερέντα και μπανάνες

Τάρτα σοκολάτας με μερέντα και μπανάνες. Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με αφράτη μπισκοτένια ψημένη βάση με τη γλύκα της μερέντας και της μπανάνας. Μια σοκολατένια τάρτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη τεμαχισμένο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γρ. μερέντα ή νουτέλα
  • 6 μπανάνες

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας μεταφέρουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε σε μέτρια ταρτιέρα (ή άν θέλουμε ατομικά ταρτάκια στο αντίστοιχο μέγεθος).
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα τη στρώνουμε καλά ώστε να είναι παντού στο ίδιο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη τάρτα σε διάφορα σημεία  και ψήνουμε για 15 λ.
  4.  Μόλις κρυώσει λίγο η βάση, στρώνουμε από πάνω τη μερέντα . Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τη μερέντα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λ. Σερβίρουμε τη τάρτα μας ή τις ατομικές τάρτες μας χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της βάσης 2-3 κ.σ. κακάο για να έχετε μια σοκολατένια βάση ή πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου πάνω από τις μπανάνες και ψήνετε..

tarta-merenta-mpanana

glykesistories.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με μερέντα και μπανάνες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.