Τάρτα με σοκολατένια βάση μπισκότου και μους σοκολάτας

Τάρτα με σοκολατένια βάση μπισκότου και μους σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια ανάλαφρη, δροσερή και πεντανόστιμη τάρτα, με σοκολατένια βάση μπισκότου και μους σοκολάτας. Απολαύστε τη όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Μιράντα θρυμματισμένα στο multi
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
  • 60 γρ. Nutella
  • νιφάδες σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 1 morfat creamy
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
  • 50 γρ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μους σοκολάτας: Βάζετε σε μπολ τη morfat creamy και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  3. Για τη βάση: Βάζετε σε αντικολλητικό κατσαρόλι, σε χαμηλή θερμοκρασία, τη κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  4. Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το τρίμμα μπισκότου Μιράντα, τη θρυμματισμένη σε μέτρια κομματάκια καρυδόψιχα και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας βουτύρου και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη Nutella και το λικέρ και ανακατεύετε λίγο ακόμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  5. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα σε ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τη βάση να κρυώσει καλά.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Μόλις κρυώσει στρώνετε από πάνω τη μους, την ισιώνετε, τη γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε.

 φφφ
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με σοκολατένια βάση μπισκότου και μους σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.