Τάρτα με σοκολάτα και κάστανο

Τάρτα με σοκολάτα και κάστανο

Υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση από έτοιμο φύλλο για τάρτα, με γέμιση σοκολάτας με κάστανο και γαρνιρισμένη με κάστανο και άσπρη σοκολάτα . Μια συνταγή από τη Pillsbury.gr, για μια ιδιαίτερη, πρωτότυπη και πεντανόστιμη τάρτα. Απολαύστε τη. 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. πουρές κάστανου (ή βρασμένα κάστανα λιωμένα στο μπλέντερ)
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • Για τη διακόσμηση:
  • μερικά κάστανα γλασέ ή γλυκό κάστανο
  • λευκή σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20 με 30 λ ώστε να μαλακώσει. Μετά, τη στρώνετε σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα φροντίζοντας να σκεπάζει το πάτο και τα τοιχώματα της. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της και τη προ-ψήνετε για 15 λ περίπου, μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Σβήνετε το φούρνο.
  2. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με τα 100 ml κρέμα γάλακτος και μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού τα ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολάκι βάζετε τα αυγά, τα χτυπάτε λίγο, προσθέτετε και τη ζάχαρη και τα βάζετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει ρίχνετε το μείγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα. 
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον πουρέ κάστανου, τα 80 ml κρέμα γάλακτος, τις 4 κ.σ. ζάχαρη και το ρούμι ή κονιάκ και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα κάστανου (θα είναι ελαφρά ρευστή). Ρίχνετε το μείγμα κάστανου μέσα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  5. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στην προ-ψημένη τάρτα που έχει κρυώσει και ψήνετε για 20 με 25 λ. Τη βράζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε τη διακοσμείτε με μερικά κάστανα και τη τριμμένη σοκολάτα. Σερβίρετε και όση τάρτα περισσέψει τη διατηρείτε στο ψυγείο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με σοκολάτα και κάστανο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.