Τάρτα με κοτόπουλο και προσούτο

Τάρτα με κοτόπουλο και προσούτο

Υπέροχη τάρτα με βάση τάρτας μπριζέ και γέμιση με κοτόπουλο, προσούτο και τυρί για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κοτόπουλου. Απολαύστε το στο καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση τάρτας: 
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτα βλέπε συνταγή εδώ
  • Για τη γέμιση:
  • 550 γρ. περίπου φιλέτο στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες προσούτο κομμένες κάθετα στη μέση 
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γραβιέρα μέτριας γεύσης τριμμένη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Φτιάχνετε τη ζύμη μπριζέ για τη βάση σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τη στρώνετε σε μια λαδωμένη ταρτιέρα 26-28 εκ. Τρυπάτε τη βάση της σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λ περίπου μέχρι να ροδίσει και γίνει ελαφρώς τραγανή. 
  2. Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, ρίχνετε και το προσούτο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Στρώνετε πάνω από τη ψημένη ζύμη βάσης το μείγμα του τηγανιού δηλ. τις λωρίδες κοτόπουλου και τις φέτες προσούτου. Περιχύνετε από πάνω το μείγμα αυγών, πασπαλίζετε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει τη σερβίρετε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με βραστά ή ωμά λαχανικά.

χχ

chichoskitchen.blogspot.gr



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με κοτόπουλο και προσούτο