Αναρτήθηκε στις 29/04/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Τάρτα με φρέσκα φρούτα
Μια εύκολη συνταγή, για μια δροσερή τάρτα με υπέροχη κρέμα, γαρνιρισμένη με φρέσκα φρούτα εποχής και μπισκοτένια βάση με μπισκότα Πτι Μπερ. Μια τάρτα νόστιμη, οικονομική και ανάλαφρη για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ αλεσμένα σε σκόνη
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Για τη κρέμα:
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. σαντιγί
- φρούτα διάφορα εποχής
- μαρμελάδα αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαστάσεων βάσης 28 εκ.
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi σε σκόνη, τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
- Για τη κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες. Λίγο πριν το βρασμό το αποσύρετε και το αφήνετε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το κορν φλάουερ και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.
- Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αυγών μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, τη βάζετε στη φωτιά και χτυπάτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε μέχρι να ξαναπάρει βράση και να δέσει η κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσει τη σκεπάζετε καλά με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Μόλις σφίξει το μείγμα το βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τα 100 γρ. σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνετε τη κρέμα πάνω στη μπισκοτένια βάση, κόβετε φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας και διακοσμείτε τη τάρτα. Λιώνετε τη μαρμελάδα αρεσκείας σας με 1-2 κ.σ. νερό, ανακατεύοντας σε μια κατσαρολίτσα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αλείφετε με τη μαρμελάδα τα φρούτα.
Σημείωση: Προαιρετικά αντί για φρέσκα φρούτα και μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουτί κομπόστα των 800 γρ.
Πηγή
29/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τάρτα με φρέσκα φρούτα