Τάρτα με αγκινάρες, ελιές και φέτα

Τάρτα με αγκινάρες, ελιές και φέτα

Μια γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για μια νοστιμότατη τάρτα με αγκινάρες, ελιές και τυρί φέτα, για ένα νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο για τάρτες (Pillsbury ή άλλο επιλογής σας)
  • 120 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 200 γρ. αγκινάρες μαριναρισμένες σε νερό ή λάδι στραγγισμένες, κομμένες στα τέσσερα [*]
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για λάδωμα ταρτιέρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα 23 εκ. και στρώνετε καλά το φύλλο για τάρτες, στη βάση και τα τοιχώματα. Κόβετε περιμετρικά το φύλλο που περισσεύει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ ή μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το φούρνο, (αφήνετε το φούρνο αναμμένο), τοποθετείτε πάνω στη ψημένη βάση μια πετσέτα και τη πιέζετε προς τα κάτω με τα χέρια να ισιώσει και να “καθίσει” το φύλλο.
  2. Απλώνετε σε όλη τη βάση τη πάστα ελιάς και στρώνετε από πάνω τις αγκινάρες και το τυρί φέτα φροντίζοντας να στρωθούν ισόποσα σε όλη την επιφάνεια.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά τη κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένα αυγά και το βασιλικό. Ρίχνετε φρεσκοτριμένο πιπέρι, δοκιμάζετε το αλάτι (υπολογίστε στη δοκιμή και τη πάστα ελιάς) και αν απαιτηθεί, σύμφωνα με τις προτιμίσεις σας, προσθέτετε λίγο αλάτι.
  4. Περιχύνετε με το μείγμα γιαουρτιού τη τάρτα πάνω από τις αγκινάρες-φέτα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να πήξει. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε αμέσως. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες, ελιές και φέτα