Τάρτα με αχλάδια και ζαχαρούχο γάλα

Τάρτα με αχλάδια και ζαχαρούχο γάλα

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη Τάρτα με αχλάδια με ζαχαρούχο γάλα. Απολαύστε τη όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταρτιέρας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεσμένα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα, χωρίς τη φλούδα)
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αχλάδια σε κονσέρβα (κομπόστα), στραγγισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα τρίβετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτετε το κρόκο αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  2. Στρώνετε ισομερώς τη ζύμη στη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης ταρτιέρας (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση) με διάσταση βάσης 26 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο τη βάση για 10 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  3. Για τη γέμιση: Στραγγίζετε τα αχλάδια από το σιρόπι τους και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Βάζετε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε, με ένα μεγάλο κουτάλι, το μείγμα στη ταρτιέρα πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Τοποθετείτε τα στραγγισμένα αχλάδια πάνω από το μείγμα περιμετρικά, γύρω γύρω και τα πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  6. Ψήνετε τη τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και 40-45 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα στο κέντρο της τάρτας. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε. 

nestle-family.com/recipes/



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με αχλάδια και ζαχαρούχο γάλα