Τάρτα μανιταριών με παρμεζάνα

Τάρτα μανιταριών με παρμεζάνα

Μια συνταγή για μια υπέροχη, αφράτη τάρτα, χωρίς αυγά, με τραγανή βάση και γέμιση με μανιτάρια και παρμεζάνα σε σάλτσα μπεσαμέλ.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμη τάρτας (pillsbury)
  • 40 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα πράσα ή σχοινόπρασσο 
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο ζύμης τάρτας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνετε το φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ να μαλακώσει. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάσταση βάσης 23 εκ. και τη στρώνετε με το φύλλο ζύμης, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά στη βάση της και τα τοιχώματα.
  2. Κόβετε περιμετρικά τη περίσσια ζύμη που εξέχει πάνα από τα τοιχώματα και τρυπάτε τη βάση της με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη. Μη σβήσετε το φούρνο.
  3. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, το 1/4 του βουτύρου και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα μανιτάρια, τη 1 κ.σ. κρεμμυδάκια και τα πράσα ή σχοινόπρασο, ανακατεύοντας για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι ή σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και το λιώνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα για 1 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθεί. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. 
  5. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε.
  6. Στρώνετε το μείγμα μανιταριών (από το σουρωτήρι) στη βάση της τάρτας και από πάνω απλώνετε το μείγμα αλευριού (από το τηγάνι). Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο 1 κ.σ. κρεμμυδάκια και την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα μανιταριών με παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.