Τάρτα Lemon pie

Τάρτα Lemon pie

Τάρτα lemon pie (λέμον πάι). Μια υπέροχη εκδοχή αυτού του κλασικού αμερικάνικου γλυκίσματος  χωρίς μαρέγκα, με τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με κρεμώδη υφή και γεύση λεμονιού. Μια πανεύκολη για αρχάριους συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ, photo) για ένα δροσερό και πολύ ξεχωριστό στη γεύση κέρασμα για του λάτρεις το λεμονιού και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα της Pillsbury
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κοφτό κ.γ. κορν φλάουρ
  • 3-4 λεμονιών το χυμό (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 150ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου 20 με 30 λ πριν τη χρησιμοποιήσετε ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τα πλαϊνά τοιχώματά της περιμετρικά. Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε τη σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 7-10 λ. 
  2. Εν τω μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος το χυμό και ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη προψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Βγάζετε τη τάρτα σας από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο. 

Προαιρετικά πάνω από τη ζάχαρη άχνη πασπαλίστε και χοντροτριμμένο ξύσμα λεμονιού.