Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο, που μπορείτε να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, ή συνοδευτικό ή ακόμα και σαν ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά,  κομμάτια
  • 150 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες και ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας “Σπιτικός”
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 500 τυρί ένταμ, τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε μια ταρτιέρα και στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της το φύλλο ζύμης τάρτας. Κόβετε με ένα μαχαίρι τη περίσσια ζύμη που εξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα. Τρυπάτε, με ένα πιρούνι, το φύλλο στη βάση σε αρκετά σημεία, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
  2. Σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, τα κομματάκια κοτόπουλου μαζί με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και τα κομματάκια καπνιστού φιλέτου και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 1/2 λ ακόμα.
  3. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σπιτικό ζωμό κότας και ανακατεύετε απαλά για 1-2 λ. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, προσθέτετε το κορν φλάουερ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό. Ανακατεύετε, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε και τα 3/4 του τριμμένου τυριού και τα αναμιγνύετε καλά. Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα κοτόπουλου-μανιταριών, το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών τυριών και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν ομοιόμορφα. 
  5. Στρώνετε τη γέμιση στη ταρτιέρα πάνω από το φύλλο ζύμης, ισιώνετε την επιφάνεια, τη πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/3 της ποσότητας τριμμένου ένταμ και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της .Τη σερβίρετε ζεστή.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα