Τάρτα με υπέροχη γκανάς μέντας και σοκολάτας

Τάρτα με υπέροχη γκανάς μέντας και σοκολάτας

Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με βελούδινη γκανάς μέντας και σοκολάτας. Μια τάρτα που θα σας εντυπωσιάσει με την τέλεια γεύση της και θα σας αποζημιώσει για το χρόνο σας που απαιτεί για τη παρασκευή του. 

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 αυγό χωριστά κρόκος και ασπράδι
  • 1 1/2 κ.σ. κρύο νερό
  • Για τη γκανάς μέντας:
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με -το λιγότερο- 36 % λιπαρά
  • 2 κ.σ. λικέρ μέντας (creme de menthe)
  • Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με -το λιγότερο- 36% λιπαρά
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα μέντας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε με τις 2 κ.σ. βούτυρο, μια ταρτιέρα, κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, με διάσταση βάσης 22 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπλέντερ τοποθετείτε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα αλέθετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το κρόκο αυγού και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα υγρό μείγμα. 
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε μέχρι να μαλακώσει. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 10 λ να ξεκουραστεί. Μετά τα 10 λ τη βγάζετε από το ψυγείο και τη τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας σας ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και με ένα πλάστη την “ανοίγετε” σε “φύλλο” 3 χιλιοστών περίπου.
  4. Την στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας. Κόβετε τη περίσσια ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λ να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  5. Βγάζετε τη ταρτιέρα με τη βάση από το ψυγείο, τη τοποθετείτε μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου σας, στρώνετε πάνω από τη ζύμη μια λαδόκολλα και από πάνω ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολα. Χτυπάτε το ασπράδι αυγού και με ένα πινέλο τη βουρτσίζετε για να καλυφθούν τυχόν ρωγμές. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  6. Για τη γκανάς μέντας: Τοποθετείτε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας σε πυρίμαχο μπολ. Σιγοβράζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού την αφαιρείτε τη φωτιά και τη ρίχνετε στο πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα και την αφήνετε για 1 λ. Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα.
  7. Προσθέτετε και το λικέρ κρέμας μέντας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε τη γκανάς μέντας πάνω από τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά.
  8. Για τη γκανάς σοκολάτας: Τοποθετείτε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας σε πυρίμαχο μπολ. Σιγοβράζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού την αφαιρείτε τη φωτιά και τη ρίχνετε στο πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα και την αφήνετε για 1 λ. Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα μέντας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από τη κρύα πλέον, γκανάς μέντας, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε τη τάρτα σας εκ” νέου στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσουν και σταθεροποιηθούν καλά οι γκανάς.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με υπέροχη γκανάς μέντας και σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.