Τάρτα με γκανάς σοκολάτας & άρωμα πορτοκαλιού με 4 υλικά

Τάρτα με γκανάς σοκολάτας & άρωμα πορτοκαλιού με 4 υλικά

Τάρτα με γκανάς σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή,για μια υπέροχη τάρτα με 4 μόνο υλικά. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
  • φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C, στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε μια μέτρια ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει και τη ψήνουμε για 15 λ. 
  2. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (όσπρια ή ρύζι) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λ ακόμη. Αν, εν τω μεταξύ δούμε ότι φουσκώνει η σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να «πέσει». Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη φλούδα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Οταν βράσει η κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την κρέμα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (γκανάς) και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
  4. Ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας επάνω στη ψημένη σφολιάτα, ισιώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη βγάζουμε απ’ το ψυγείο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο ή τη γαρνίρουμε με  σαντιγί. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

tarta_ganache

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με γκανάς σοκολάτας & άρωμα πορτοκαλιού με 4 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.