Τάρτα με γέμιση σοκολάτας με μπανάνες και ινδοκάρυδο

Τάρτα με γέμιση σοκολάτας με μπανάνες και ινδοκάρυδο

Μια εύκολη συνταγή, για μια υπέροχη τραγανή, τάρτα με σπιτική ζύμη, με γέμιση σοκολάτας,  γαρνιρισμένη με φρέσκες μπανάνες πασπαλισμένες με ινδοκάρυδο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπανάνας με φράουλες ή άλλα φρούτα εποχής αρεσκείας σας με το ίδιο λαχταριστό,  πεντανόστιμο γευστικώς και οπτικώς αποτέλεσμα. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη τάρτα βάσης:
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. λιωμένο για άλειμα ταρτιέρας
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ. νερό κρύο
  • Για τη γέμιση σοκολάτας:
  • 225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 μπανάνες των 200 γρ. η μια περίπου
  • 1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • ινδοκάρυδο τριμμένο για πασπάλισμα
  • κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη τάρτα βάσης: Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε να χτυπάτε για να ενσωματωθεί, προσθέτοντας 1-2 κ.σ. νερό αν αυτό  χρειαστεί προκειμένου να έχετε μια μαλακή ζύμη. 
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το ζυμώνετε για λίγο, απαλά να μαλακώσει η ζύμη. Το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 30 λ τουλάχιστον στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγετε με πλάστη,σε ένα ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 34×11 εκ. για να καλύπτει καλά μια μακρόστενη αντίστοιχη ταρτιέρα την οποία έχετε βουτυρώσει. Το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το βάζετε για άλλα 10 λ στο ψυγείο. Στη συνέχεια τρυπάτε σε διάφορα σημεία, με ένα πιρούνι, τη ζύμη της βάσης και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10-13 λ ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Για τη γέμιση σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τη ρίχνετε στη ταρτιέρα πάνω από τη ψημένη βάση τάρτας και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σφίξει το μείγμα σοκολάτας.
  5. Για γαρνίρισμα: Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες 1/2 εκ. και τις βάζετε σε μπολ. Λιώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο με λίγο νερό, σε κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Τη ρίχνετε στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε τις μπανάνες πάνω από τη πηχτή πλέον σοκολάτα γέμισης, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο. Κόβετε τη τάρτα σε κομμάτια και τη σερβίρετε, περιχύνοντάς τη (προαιρετικά) με κρέμα γάλακτος.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με γέμιση σοκολάτας με μπανάνες και ινδοκάρυδο