Αναρτήθηκε στις 06/04/2019 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Τάρτα φράουλας με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο, με σιρόπι λάιμ
Μια υπέροχη τάρτα φράουλας με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα περιχυμένο με σιρόπι λάιμ. Μια συνταγή (από εδώ) για μια τάρτα με ένα συνδυασμό από υπέροχες, διαφορετικές γεύσεις που συνδυάζονται απόλυτα γευστικά σε μια έκρηξη γευστικής πανδαισίας που τέρπει τον ουρανίσκο.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 20 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) ινδροκάρυδο τριμμένο
- Για τη κρέμα γέμισης:
- 1 κουτί (397 γρ. ) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. ξύσμα από λάιμ (ή λεμόνι)
- 125 ml (1/2 φλ. τσαγιού) χυμό από λάιμ (ή λεμόνι)
- 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 600 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 ή 5 ανάλογα με το μέγεθος
- σαντιγί για γαρνίρισμα
- Για το σιρόπι με λάιμ:
- 2 λάιμ
- 250 ml (1 φλ. τσαγιού) νερό
- 220 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτετε το βούτυρο και το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα υγρό μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 24 εκ. και ύψος 4 εκ. και το στρώνετε, πιέζοντάς το με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ να παγώσει.
- Για τη κρέμα γέμισης: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα.
- Τοποθετείτε σε άλλο καθαρό, στεγνό μπολ τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ σε πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα ζαχαρούχου-λάιμ και χτυπάτε, σε πολύ μικρή ταχύτητα με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μισή μαρέγκα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα της κρέμας , το στρώνετε πάνω στη κρύα βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πήξει καλά. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λ να κρυώσει. Κατόπιν τη βάζετε στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει για, τουλάχιστον, 3 ώρες.
- Για το σιρόπι λάιμ: Ξεφλουδίζετε τα λάιμ, αφαιρείτε τη πολλή ψίχα της φλούδας και κόβετε την υπόλοιπη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες (σαν μικρά σπίρτα). Στύβετε τη ψίχα από τα 2 λάιμ και κρατάτε το χυμό τους στην άκρη. Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε τις λωρίδες φλούδας λάιμ, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το σιρόπι για 8-10 λ ή μέχρι να πήξει λίγο το σιρόπι. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο μπολ και μόλις μισοκρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει καλά.
- Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα της τάρτας: Μόλις κρυώσει το σιρόπι, το χωρίζετε σε δύο μέρη, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο μισό σιρόπι βάζετε τις κομμένες φράουλες, το αφήνετε για 10-15 λ να “σταθεί” και μετά καλύπτετε με το μείγμα σιρόπι-φράουλες τη τάρτα. Κόβετε τη τάρτα σε κομμάτια και τη σερβίρετε με σαντιγί. Περιχύνετε κάθε κομμάτι τάρτας και σαντιγί με έξτρα σιρόπι λάιμ.
06/04/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τάρτα φράουλας με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο, με σιρόπι λάιμ