Τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Τάρτα με φέτα και ντομάτα. Μια συνταγή για ένα νόστιμο φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε ως κυρίως γεύμα με μια ωραία σαλάτα, ως δείπνο ή ως ορεκτικό.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 250γρ. τυρί φέτα
  • 100γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί [γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα]
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ 
  • 250 γρ. ντοματίνια 
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκα μυρωδικά [βασιλικός, θυμάρι]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη τάρτας: Ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ, προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα. Εάν η ζύμη δεν ζυμώνεται, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα.
  2. Αλείφουμε μια φόρμα για τάρτα (με διάμετρο 26 cm) με βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια για να μη φουσκώσει . Τoτοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 ° C.
  3. Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  4. Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά, προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές , τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα. Βάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα, κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια.
  6. Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 ° C.


 

Πηγή:εδώ

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με φέτα και ντοματίνια