Τάρτα cheesecake βατόμουρου, χωρίς ψήσιμο

Τάρτα cheesecake βατόμουρου, χωρίς ψήσιμο

Μια πανεύκολη συνταγή της στιγμής για μια υπέροχη τάρτα cheesecake, με βάση μπισκότων σορτμπρέντ, γέμιση με τυρί κρέμα και ζάχαρη με υπέροχη μυρωδάτη λεβάντα, γαρνιρισμένο με λαχταριστή σος βατόμουρου. Ένα τέλειο, δροσερό επιδόρπιο για το καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου (κατά προτίμηση shortbread) [*]
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 250 μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 400 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη λεβάντας [**]
  • Για τη σος βατόμουρου:
  • 1/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρου
  • 300 γρ. βατόμουρα φρέσκα
  • 1 κ.γ. κορν φλαουρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα μπισκότα στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα υγρό μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη ταρτιέρα με διάσταση βάσης 35 x 11 εκ. και το στρώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λ ή μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
  2. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε μπολ, τα 2 είδη τυριών και τη 1 κ.σ. ζάχαρη (λεβάντας) και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ. Μόλις αφρατέψει καλά το μείγμα τυριών το στρώνετε πάνω από τη κρύα, πλέον, μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  3. Για τη σος βατόμουρου: Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα, τα μισά φρέσκα βατόμουρα, την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη λεβάντα και 2 κ.σ. νερό και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ μέχρι να “σκάσουν” ελαφρώς τα βατόμουρα. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα βατόμουρα και τα σιγοβράζετε για 1-2 λ ακόμα.
  4. Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύετε καλά το κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό, το ρίχνετε στη κατσαρολίτσα και ανακατεύετε τα βατόμουρα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο, το γαρνίρετε με τη σος βατόμουρου και σερβίρετε.

[*] Τα Σκωτσέζικα μπισκότα βουτύρου “shortbread” (σορτμπρέντ), πωλούνται σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Μπορείτε φυσικά να τα αντικαταστήσετε με απλά μπισκότα βουτύρου, αν τα βρείτε όμως προτείνουμε να τα χρησιμοποιήσετε λόγω της υπέροχης γεύσης τους.

[**] Μπορείτε να βάλετε και σκέτη ζάχαρη αντί για ζάχαρη λεβάντας. Θα σας προτείναμε όμως να φτιάξετε ζάχαρη λεβάντας και να την αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Τη χρησιμοποιείτε στα αφεψήματά σας, στα γλυκά σας που δεν απαιτούν ψήσιμο και σίγουρα θα απολαύσετε ένα υπέροχο άρωμα.

Συνταγή για ζάχαρη λεβάντας: Αποξηραίνετε 2-3 κλωναράκια άνθη λεβάντας ( βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα). Όταν αποξηραθούν καλά τα θρυμματίζετε σε ένα γουδί ή σε multi.

Βάζετε 2-3 κ.σ. θρυμματισμένα αποξηραμένα άνθη λεβάντας με 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρης (165 γρ.) και τα χτυπάτε στο μούλτι ή μπλέντερ μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Ζάχαρη λεβάντας

ΝΗ

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα cheesecake βατόμουρου, χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.