Τάρτα Cheesecake Μερέντας

Τάρτα Cheesecake Μερέντας

Μια εύκολη και απλή συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με μερέντα και μαλακό τυρί. Τη γαρνίρετε με σαντιγί ή παγωτό, τη περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας για εξαιρετικά πλούσια, φανταστική γεύση και τη σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις !!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 190 γρ. μπισκότα digestive 
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού    
  • 2 κοφτές κ.σ. μερέντα
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. μερέντα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • παγωτό βανίλια ή σαντιγί
  • σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθεμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 23-24 εκ.
  2. Για τη βάση: Πολτοποιείτε τα μπισκότα σε σκόνη στο μούλτι προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη μερέντα και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στα ταψάκι και το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, στρώνοντάς το ισομερώς, στη βάση και κατά 2-3 εκ. περίπου και στο τοιχώματα.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε πολύ καλά τη μερέντα με το τυρί κρέμα και το αφήνετε στην άκρη.  Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα μερέντας-τυριού κρέμας και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Σε άλλο μπολ προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε για 3 λ περίπου. Μόλις αφρατέψει καλά το μείγμα αυγών, το ρίχνετε στο σοκολατένιο μείγμα μερέντας και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να αναμιχθούν πλήρως όλα τα υλικά σε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  5. Στρώνετε το μείγμα ισομερώς, στο ταψί, πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου ή μέχρι να είναι σταθερή στην αφή η γέμιση. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το γλυκό σας μέσα στο φούρνο για 20-30 λ ή μέχρι να μισοκρυώσει. Μετά μισο-ανοίγετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα μέχρι να κρυώσει τελείως.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σκέτο, ή με παγωτό ή σαντιγί, περιχυμένο με σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας. Πασπαλίστε, προαιρετικά, και με ξηρούς καρπούς και απολαύστε ένα υπέροχο γλύκισμα

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα Cheesecake Μερέντας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.