Τάρτα cheesecake με άρωμα λεμονιού και βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Τάρτα cheesecake με άρωμα λεμονιού και βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Μια υπέροχη τάρτα με μπισκοτένια βάση, κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού γεμιστή με βατόμουρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα με δροσερή γεύση, εύκολο στη παρασκευή του, δεν απαιτείται ψήσιμο και απλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή να παγώσει καλά στο ψυγείο μέχρι να το απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 320 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ σοκολάτας ή cookies σοκολάτας
  • 80 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 375 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% 
  • 70 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λεμονιού το ξύσμα 
  • 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60 ml (1/4 φλ. τσαγιού) βραστό νερό
  • 300 γρ. σμέουρα/κόκκινα βατόμουρα φρέσκα (200 + 100 γρ. χωριστά)
  • Για γαρνίρισμα:
  • 60 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • Φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου + ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, στο μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με πτυχωτό τοίχωμα, 2,4 εκ. βάθους και διάσταση βάσης 13 x 36 εκ. Το στρώνετε, πιέζοντας με τα χέρια σας, ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λ ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει.
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα. Σε ένα πυρίμαχο, μικρό μπολάκι ρίχνετε το βραστό νερό, πασπαλίζετε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Τη προσθέτετε στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα το μείγμα για να ενσωματωθεί η ζελατίνη.
  4. Αφήνετε το μίξερ. Ρίχνετε στο μείγμα τυριού τα 200 γρ. σμέουρα/κόκκινα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν ισομερώς στο μείγμα. Στρώνετε το έτοιμο μείγμα cheesecake πάνω στη κρύα μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει.
  5. Για τη διακόσμηση: Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα μεγάλο δίσκο και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάτε τις άκρες –μόνο τις άκρες- των βατόμουρων (ένα τη φορά) στη λιωμένη σοκολάτα και τα απλώνετε στο πάνω στο χαρτί ψησίματος στο δίσκο. Τα αφήνετε στην στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  6. Πριν παγώσει τελείως η κρέμα τυριού προσθέτετε και τα βατόμουρα με τη σοκολάτα, πιέζοντάς τας ελαφρώς μέσα στη κρέμα για να σταθεροποιηθούν. Φροντίστε η άκρη τους με τη σοκολάτα να είναι στη κορυφή. Ξαναβάζετε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι κρυώσει εντελώς και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα τυριού. Το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το (προαιρετικά) με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή/και με ζάχαρη άχνη.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα cheesecake με άρωμα λεμονιού και βατόμουρα χωρίς ψήσιμο