Τάρτα μπανάνα

Τάρτα μπανάνα

Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με αφράτη κρέμα μπανάνας, γαρνιρισμένη με σαντιγί και επιπλέον φέτες μπανάνας για περισσότερη γεύση. Μια τάρτα που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά, θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και σίγουρα θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια που θα απολαμβάνετε όλες τις όλες και όλες τις εποχές του χρόνου. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα της Pillsbury
  • 1 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση κρέμα μπανάνας:
  • 2-3 μπανάνες
  • 5 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα 2% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού πουρές μπανάνας (πολτοποιημένες μπανάνες)
  • 2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο (ή κανονικό με 1 πρέζα αλάτι)
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για γαρνίρισμα:
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαστάσεων 23 εκ. Στρώνετε το φύλο ζύμης για τάρτες, πολύ καλά, στη βάση της και στα τοιχώματα. Κόβετε τη περίσσια ζύμη περιμετρικά των τοιχωμάτων, τρυπάτε στη βάση τη ζύμης με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί  και ροδοκοκκινίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
  2. Για τη γέμιση κρέμας μπανάνας: Όταν κρυώσει καλά η ψημένη ζύμη τάρτας, στρώνετε από πάνω τις φέτες από 2-3 μπανάνες πολύ πυκνά μεταξύ τους, η άκρη της μιας επάνω στην άκρη της προηγούμενης έτσι που να “σκεπάζει” η μία την άλλη. Τοποθετείτε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ, τους χτυπάτε ελαφρώς και τους αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Μόλις αρχίσει να πήζει, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζετε για 2 λ. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από το μάτι χωρίς να σβήσετε τη φωτιά.
  4. Ρίχνετε σταδιακά, μερικές κουταλιές από μείγμα της ζεστής κρέμας στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας ζωηρά και διαρκώς μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς το μείγμα. Το ρίχνετε στη κατσαρόλα, στην υπόλοιπη κρέμα μαζί με το πουρέ μπανάνας και ανακατεύετε. Τοποθετείτε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε το μείγμα για 3 λ ανακατεύοντας συνεχώς. 
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα πάνω από τις φέτες μπανάνας και ισιώνετε την επιφάνεια. Το καλύπτετε καλά με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει η κρέμα μπανάνας.
  6. Για γαρνίρισμα: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τη, κρύα πλέον κρέμα μπανάνας και από πάνω στρώνετε τις φέτες 1 μπανάνας. Πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

ναι ναι ναι

lifeloveandsugar.com

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα μπανάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.