Τάρτα με αφράτη κρέμα και μπανάνες

Τάρτα με αφράτη κρέμα και μπανάνες

Μια λαχταριστή τάρτα με μια υπέροχη αφράτη κρέμα, με μπανάνες, καλυμένη με σαντιγί, διακοσμημένη με μπανάνες.Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο αλλά και ένα δροσερό ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες. 

Υλικά συνταγής

  • 1 έτοιμη (εμπορίου) μπισκοτένια βάση για τάρτα 23 εκ. ή 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 180 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/4 φλ. τσαγιού + 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 φλ. γάλα 2% λιπαρά
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο, κρύο
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες 
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν πήρατε έτοιμη μπισκοτένια βάση για τάρτα (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) απλά την αφήνετε στην άκρη. Αν προμηθευτήκατε φύλο ζύμης για τάρτα τη ψήνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι 23 εκ., σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ψηθεί μέχρι να ροδίσει καλά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, όλο το κορν φλάουρ, το αλάτι και το γάλα και τα ανακατεύετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 3 λ ή μέχρι να πήξει.
  3. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά (χωρίς να σβήσετε τη φωτιά), και ρίχνετε 1 κ.σ. από τη ζεστή κρέμα στο μπολ που έχετε χτυπήσει τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά για να μη “ψηθεί” το αυγό. Ρίχνετε άλλη 1 κ.σ. συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα και τέλος ρίχνετε μια 3η κ.σ. κρέμας στα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στη κατσαρόλα με τη ζεστή κρέμα, ανακατεύετε γρήγορα, ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λ περίπου ή μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά και πήξει καλά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα στη κρέμα το κρύο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. [*]
  5. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, ανακατεύοντας συχνά και μετά τη σκεπάζετε με μια πλαστική μεμβράνη, απ ευθείας πάνω στη κρέμα η μεμβράνη, και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. Στη συνέχεια, στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα πάνω στην έτοιμη βάση τάρτας, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τις ροδέλες μπανάνας φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. 
  6. Πάνω από τις μπανάνες στρώνεται ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα και τέλος πάνω από τη κρέμα απλώνετε τη σαντιγί. Διακοσμείτε με τις ροδέλες μπανάνας που σας περίσσεψαν και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. 

[*] Σημείωση: Έχετε υπ” όψη ότι το μείγμα κρέμας θα συνεχίσει να πήζει και μετά το βράσιμο, όταν το αποσύρετε από τη φωτιά αλλά και κατά τη διάρκεια που θα ψύχεται. Αν όμως το μείγμα είναι αρκετά αραιό και δεν σας πήζει αρκετά μπορείτε να διαλύσετε άλλα 1-2 κ.γ. κορν φλάουρ σε 1/3 ποτηράκι του κρασιού κρύο νερό και να προσθέσετε στη κατσαρόλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. 


Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με αφράτη κρέμα και μπανάνες