Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα … γιατί δεν λείπει ο ταραμάς από τη Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή. Μια συνταγή για μια αφράτη και νόστιμη ταραμοσαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. ταραμάς κόκκινος (ή λευκός) [*]
  • 450 γρ. μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς τη κόρα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο multi 
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 400 ml ελαιόλαδο (όσο πάρει) [**]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζετε το ψωμί σε μπόλικο νερό, για 4 λ περίπου και το στύβετε καλά με τα χέρια σας.
  2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, προσθέτετε το ταραμά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε τη πολτοποίηση, μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το ψωμί, (όσο χρειαστεί-δοκιμάστε να μην είναι αλμυρή η ταραμοσαλάτα) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λεία και μέτρια σφιχτή “πάστα”. 
  4. Αρχίζετε, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, να ρίχνετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή “κλωστής”. Ρίχνετε όσο λάδι χρειαστεί, ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο, μέχρι για να έχετε μια αφράτη ταραμοσαλάτα. 

[*] Αν προτιμήσετε το λευκό ταραμά, επειδή είναι περισσότερο πικάντικος από το κόκκινο, θα πρέπει να βάλετε λίγο περισσότερο ψωμί και ελαιόλαδο, δοκιμάζοντας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, μέχρι να έχετε μια ταραμοσαλάτα με γεύση αρεσκείας σας. 

[**] Για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να βάλετε μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταραμοσαλάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.