Ταραμοσαλάτα λευκή

Ταραμοσαλάτα λευκή

Μια πεντανόστιμη σπιτική ταραμοσαλάτα, πολύ εύκολη στη παρασκευή της έτοιμη σε 10 λ για σερβίρισμα. Μια εξαιρετική συνταγή με σίγουρη επιτυχία για να απολαύσετε την απαραίτητη στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, και όχι μόνο, τέλεια ταραμοσαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 170 γρ. λευκό ταραμά (καλής ποιότητας)
  • 1/2 μέτριο λευκό ξηρό κρεμμύδι
  • 70-90 ml χυμό λεμονιού (ανάλογα πόσο λεμονάτη τη θέλετε)
  • 130 ml ελαιόλαδο (καλής ποιότητας)
  • 3 φλ. τσαγιού μουλιασμένη και καλά στραγγισμένη ψίχα ζυμωτού ψωμιού 2-3 ημερών

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, προσθέτετε το ταραμά και λίγο λίγο το μισό ελαιόλαδο, βροχηδόν, συνεχίζοντας το χτύπημα για ½ λ μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή πολτό. Προσθέτετε τη ψίχα του ψωμιού και λίγο λίγο, βροχηδόν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι συνεχίζοντας το διαρκές χτύπημα. 
  2. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, και πριν προσθέσετε όλο το ελαιόλαδο και το λεμόνι, σταματάτε το χτύπημα και δοκιμάζετε μέχρι να έχετε μια ταραμοσαλάτα που να ταιριάζει στις γεύσεις σας. Τη σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένη με ελιές Καλαμών ή φύλλα μαϊντανού. 

Δείτε συνταγή ταραμοσαλάτας με κόκκινο ταραμά εδώ