Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Ταραμοσαλάτα… Με αποκορύφωμα το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, η παρουσία της σε όλες τις νηστείες είναι απολύτως απαραίτητη! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη, πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα που γίνεται εύκολα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά και περιμένει την επιδρομή της… λαγάνας.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. ταραμά κόκκινο
  • 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 300 ml περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμονιών το χυμό (ανάλογα πόσο λεμονάτη θέλετε τη ταραμοσαλάτα σας)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος) καθαρισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το ψωμί σε ένα βαθύ μπολ με νερό, το αφήνετε να μουλιάσει καλά. Στη συνέχεια το στύβετε με τα χέρια σας μέχρι να στραγγίξει πολύ καλά και το ρίχνετε στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το ταραμά και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τα κρεμμυδάκια και ενσωματωθούν. Μετά αρχίζετε να ρίχνετε σιγά-σιγά, βροχηδόν το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομογενοποιημένο και να έχει την υφή μια λείας κρέμας. 
  3. Δοκιμάζετε τη σαλάτα σας και αν απαιτείτε προσθέτετε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Σερβίρετε τη ταραμοσαλάτα σας σε μπολ, τη γαρνίρετε με ελιές ή με φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή με φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και τη τρώτε με φρέσκια ζεστή λαγάνα. 

Δείτε και άλλες συνταγές για ταραμοσαλάτα εδώ

 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.