Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες. Οι κεφτέδες της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής. Νηστίσιμες πεντανόστιμες κεφτέδες από ταραμά απαραίτητοι στο Σαρακοστιανό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. ταραμά (άσπρο ή κόκκινο)
  • 5 φέτες ξερό ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο 
  • 1/4 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα [*]
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μπολ να κρυώσουν.
  2. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Πλάθετε τους ταραμοκεφτέδες, τους βάζετε σε πιατέλα, σκεπάζετε με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο για να σφίξουν πριν τις τηγανίσετε.
  3. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λάδι. Συνοδεύστε το με Ντιπ Μαϊντανού (βλέπε συνταγή εδώ).

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ένα μεγάλο αντί για μέτριο ξερό κρεμμύδι. Η διαδικασία σοταρίσματος των κρεμμυδιών ισχύει ως έχει.

Σημείωση: Προαιρετικά, ξεπλένετε τον ταραμά με νερό σε σουρωτήρι με ψιλή σίτα (για να μην γίνουν πολύ αλμυροί οι κεφτέδες).

Δείτε και άλλες συνταγές για ταραμοκεφτέδες εδώ