
Ταλιατέλες με σάλτσα ροκφόρ
Ένα πεντανόστιμο, απλό και γρήγορο πιάτο. Ένα πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών με περίεργες αλλά υπέροχες γεύσεις όπως αυτή του τυριού ροκφόρ η οποία απογειώνει το πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 2 κρέμες γάλακτος 15% λιπαρά [400 ml]
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο
- 4-5 φέτες μπέϊκον
- 140 γρ. ροκφόρ
- 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια [προαιρετικά]
- 2 κ.σ. βιτάμ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
- Εν” τω μεταξύ, όσο οι ταλιατέλες βράζουν, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια [άν είναι φρέσκα] και το μπέϊκον.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βιτάμ και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, τα κρεμμυδάκια [προσοχή μη σας καούν] τον άνηθο και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε [προσοχή γιατί θα βάλουμε το ροκφόρ], προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μπέϊκον, και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Αν «σωθεί» το νερό προσθέτουμε σταδιακά λίγο ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις κρέμες γάλακτος και μόλις αρχίσουν να παίρνουν «βράση» προσθέτουμε το ροκφόρ και το διαλύουμε πατώντας το με ένα πηρούνι. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Τη σερβίρουμε αμέσως ζεστή με τις ταλιατέλες μας.
22/04/2014
Sintayes.gr,