Ταλιατέλες με σάλτσα δύο τυριών

Ταλιατέλες με σάλτσα δύο τυριών

Ταλιατέλες με υπέροχη σάλτσα 2 τυριών. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα ζυμαρικό και συνοδεύεται από μια απίστευτα κρεμώδη και τυρένια σάλτσα. Η γλυκιά και βουτυράτη γεύση από το μασκαρπόνε συνδυάζεται με την πιο αλμυρή και πιπεράτη της παρμεζάνας σε ένα πιάτο με σχεδόν αέρινη υφή, γρήγορο στη παρασκευή του, έτοιμο στο τραπέζι σας σε μισή περίπου ώρα.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 170 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τις στραγγίζετε καλά. 
  2. Σε μια μεγάλη κατσσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και το μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς. Χωρίς να σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα προσθέτετε σταδιακά το γάλα και μαγειρεύετε για 4-5 λ ή μέχρι να πυκνώσει το μείγμα. 
  3. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το μασκαρπόνε και τα 3/4 από τη παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε τις στραγγισμένες ταλιατέλες μέσα στη κατσαρόλα με το μείγμα τυριών και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις να καλυφθούν καλά οι ταλιατέλες από το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως σε μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα. 

κλκλκλ

 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες με σάλτσα δύο τυριών