Ταλιατέλες με μελιτζάνες και φέτα Facebook3 Twitter0 Google+0 Pinterest3
Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό καλοκαιρινό φαγητό. Ταλιατέλες με μελιτζάνες και τυρί φέτα για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο [500 γρ.] ζυμαρικό ταλιατέλες
- 4 μελιτζάνες της επιλογής σας περίπου 500 γρ.
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κυβάκια [ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ]
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 350-400 φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν για 20′-30′. Μετά τις ξεπλένουμε καλά, τις στύβουμε ελαφρά με τα χέρια μας να φύγει το περίσσιο νερό και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και θρυμματίζουμε τη φέτα.
- Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη να καραμελώσουν και το ντοματοπελτέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ψικολομένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, με το καπάκι.
- Στο τέλος, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα βγάζουμε με μεγάλη πηρούνα κατευθείαν από το βραστό νερό στη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και από πάνω με μερικές τριμμένη φέτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παπαρδέλες αντί για ταλιατέλες.
Πηγή:http://www.mygreekdish.com/recipe/tagliatelle-with-eggplants-and-feta-cheese/
21/08/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Ταλιατέλες με μελιτζάνες και φέτα
Tags: ζυμαρικά κατσαρόλας κυρίως πιάτο λαδερά συνταγές
