Ταλιατέλες με μανιτάρια

Ταλιατέλες με μανιτάρια

Μια υπέροχη, πεντανόστιμη πληθωρική μακαρονάδα με ταλιατέλες και μανιτάρια ιδανική για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και ειδικά για τους Vegan και όσους νηστεύουν. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος, για ένα πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. κρέμα βαλσαλμικού
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε όλα τα μανιτάρια, τα σοτάρετε για 3 λ ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο σοτάροντας για ακόμα 4-5 λ.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού, το δεντρολίβανο, τις ταλιατέλες και τον ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Όταν τα μακαρόνια απορροφήσουν το ζωμό (αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον), αφαιρείτε την κατσαρόλα από την εστία και διορθώνετε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τα σερβίρετε ζεστά και καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες με μανιτάρια

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page