Ταλιατέλες με καβουρμά ραγού

Ταλιατέλες με καβουρμά ραγού

Λαχταριστές ταλιατέλες με καβουρμά και ντομάτες ραγού. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο με πρωταγωνιστή το καβουρμά, ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό προϊόν με εκπληκτική γεύση και άρωμα, και ντομάτες, μαζί με ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας. Δοκιμάστε εσείς η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο πρωτότυπο ραγού και σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ταλιατέλες ή παπαρδέλες 
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσουν, φτιάχνετε τη σάλτσα. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα πράσα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το καβουρμά, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράζει για 3-4 λ ή μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. 
  3. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  4. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Σερβίρετε τις ταλιατέλες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα καβουρμά, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και … καλή σας όρεξη!