Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα

Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα

Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 12 γαρίδες μεγάλου μεγέθους καθαρισμένες 
  • 280 γρ. φέτα κομμένη σε κυβους
  • 600 γρ. πράσα κομμένα διαγώνια [πάχος 1 εκ.]
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική με φρέσκες ντομάτες ή κονκασέ
  • 220 ml  λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό λαχανικών * 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα [προαιρετικά]
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
  2. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1’ περίπου.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα δεν χρησιμοποιείτε πιπέρι), σοτάρετε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές τους, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1’, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 3’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Όταν  οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

* Αντικαταστήστε προαιρετικά το ζωμό λαχανικών με ζωμό καραβίδας για απίστευτη γεύση.

PRAWN-CHORIZO

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.