Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο και σάλτσα φέτας

Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο και σάλτσα φέτας

Μια συνταγή για ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο φαγητό.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο, και υπέροχη σάλτσα φέτας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ταλιατέλες 
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας [1/2 κύβο κότας]
  • 550 γρ. τυρί φέτα 
  • 2 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ούζο [*]
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε  το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ζωμό κότας και αφήνετε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για 2-3 λ μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν “σωθούν” τα υγρά.
  2. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου, τις ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1-2 λ. Σβήνετε με το ούζο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμισθεί.
  3. Κόβετε το τυρί φέτα σε μεγάλους κύβους και τα προσθέτετε στο τηγάνι  μαζί με το γάλα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράστε για 20 λ περίπου λ.
  4. Εν” τω μεταξύ, βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις προσθέτετε κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύετε να καλυφθούν με τη σάλτσα. [Προσθέτετε λίγο από το νερό που βράσατε τις ταλιατέλες, αν αυτό απαιτηθεί]. 
  5. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε με λίγο φρέσκο ​​πιπέρι και λίγη επιπλέον τριμμένη φέτα.

[*] Αν δεν σας αρέσει το ούζο αντικαστήστε το με κρασί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο και σάλτσα φέτας

 

Comments are closed.