Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό
Ένα πεντανόστιμο φαγητό ελαφρύ και γρήγορο με τη φανταστική γεύση του σολωμού. Μια συνταγή για ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο έτοιμο σε 30΄που σίγουρα θα απολαύσετε…
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σολωμό καπνιστό κομμένο σε μικρές λωρίδες
- 500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 1/3 ποτηράκι κρασιού βότκα
- 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό)
- 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κρέμα γάλακτος [200 ml]
- 100 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
-
Βράζουμε “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 3/4 φλ. από το νερό τους. Σουρώνουμε και λαδώνουμε το ζυμαρικό μας και το κρατάμε στην άκρη.
-
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας από τον καπνιστό σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τη βότκα.
-
Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο του ζυμαρικού μας, προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2΄.
-
Συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και τη κάπαρη και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα ή γραβιέρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2΄ακόμα.
-
Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/3 του καπνιστού σολωμού που έχουμε αφήσει στην άκρη.
13/03/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό
Tags: ζυμαρικά θαλασσινά κατσαρόλας κυρίως πιάτο σολομό ταλιατέλες ψάρι
