Ταλιατέλες και σάλτσα κιμά με καπνιστή πανσέτα

Ταλιατέλες και σάλτσα κιμά με καπνιστή πανσέτα

Ταλιάτελες με μια υπέροχη σάλτσα μπολονέζ εμπλουτισμένη εκτός από τον κλασικό κιμά και με καπνιστή πανσέτα που θα απογειώσει τη γεύση της. Η σάλτσα Μπολονέζ είναι μια πεντανόστιμη ιταλική σάλτσα κοκκινιστή με κιμά που το μυστικό της φανταστικής γεύσης της είναι ότι μαγειρεύεται αργά, 2 περίπου ώρες για να “φτάσει” στην απόλυτη πλούσια και έντονη γεύση της. Συνήθως αυτή η “παχιά πλούσια” σάλτσα δεν ενδείκνυται να σερβίρετε με μακαρόνια αλλά με ταλιατέλες ή παπαρδέλες. Μια απλή συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό σας γεύμα ή δείπνο. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. (30 ml) ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 στικς σέλερι, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κομμάτι 100 γρ. καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε μικρά καρεδάκια [*]
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 400 γρ. “Ντομάτα στον Τρίφτη” Μπάρμπα Στάθης ή άλλη επιλογής σας
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού ή λαχανικών
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού (200 ml) λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • παρμεζάνα τριμμένη και φρέσκος βασιλικός για σερβίρισμα
  • 1/2 κιλό ταλιατέλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνετε και τη πανσέτα και σοτάρετε για επιπλέον 10 λ ή μέχρι να γίνει τραγανή η πανσέτα. Μετά προσθέτετε τα 2 ειδών κιμάδες, και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας και σπάζοντάς τον σε κόκκους μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους και γίνει καφέ. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε για 2-3 λ να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό βοδινού ή λαχανικών, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε σε χαμηλή τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας για 2-2,5 ώρες.
  4. Λίγο πριν γίνει η σάλτσα σας, βράζετε τις ταλιατέλες σας σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σερβίρετε ζεστές με την πλούσια σάλτσα μπολονέζ και πασπαλίζετε μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Καλή σας απόλαυση.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες και σάλτσα κιμά με καπνιστή πανσέτα