Οι πιο λαχταριστές μπουκιές σοκολάτας! Υπέροχα τρουφάκια με 3 μόνο υλικά, μπισκότα όρεο, νουτέλα και λιωμένη σοκολάτα! Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο σνακ όλες τις ώρες, όλες τις οικογενειακές περιστάσεις αλλά και να κεράσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να το προσφέρετε σαν δώρο.
Υλικά συνταγής
20 μπισκότα όρεο
5 γεμάτες κ.σ. Μερέντα ή Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (προαιρετικά της Nestle-Dessert που λιώνει εύκολα)
τρούφα πολύχρωμη ή κουβερτούρας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετείστε σε μεγάλο μπλέντερ τα μπισκότα όρεο μαζί με τη μερέντα και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν τα μπισκότα να ενσωματωθούν καλά με τη μερέντα. Εναλλακτικά, πολτοποιείτε σταδιακά, λίγα τη φορά, στο μούλτι σχεδόν σε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Αν το μείγμα σας είναι πολύ μαλακό για να το πλάσετε σε μπαλάκια, βάλτε το στο ψυγείο για 15 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Διαφορετικά παίρνετε 1 κ.σ., τη φορά, από το μείγμα, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βάζετε το δίσκο με τα μπαλάκια στο ψυγείο για περίπου 45-50 λ ή μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά.
Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα να σιγοβράζει και μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τελείως τα κομματάκια σοκολάτα και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα.
Παίρνετε τα σοκολατένια μπαλάκια από το ψυγείο, τα βουτάτε, ένα τη φορά, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφού καλυφθούν καλά τα βγάζετε αμέσως με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τινάζετε λίγο το πιρούνι να να χυθεί η περίσσια λιωμένη σοκολάτα στο μπολ και τα μεταφέρετε πάλι στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος δίσκο. (βλέπε βίντεο για την τέλεια επικάλυψη).
Τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) αμέσως με τη σοκολατένια τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα επικάλυψης. Στη συνέχεια τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε. Διατηρείστε τα στο ψυγείο σας έως και 5 ημέρες.
Δείτε σε βίντεο πως θα καλύπτετε όλα τα τρουφάκια σας, ή ότι άλλο χρειάζεται επικάλυψη σοκολάτας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας σχετικά με τα cookies εδώ:settings.
Privacy Overview
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως το να σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας και να βοηθάτε την ομάδα μας να καταλάβει το περιεχόμενο που βρίσκετε πιο ενδιαφέρον.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας σχετικά με τα cookies από τις καρτέλες στα αριστερά.
Aυστηρώς απαραίτητα cookies
Τα αυστηρώς απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις σας για τα cookies.
Αν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δε θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει, ότι κάθε φορά που θα επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε ξανά τα cookies.