Αναρτήθηκε στις 19/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Τα τέλεια σοκολατένια muffins
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα σοκολατένια muffins γαρνιρισμένα με εύκολο, αφράτο γλάσο σοκολάτας. Μικρά κεκάκια, σκέτη απόλαυση για όλους εσάς τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
- 370 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα θηκών
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 360 ml γάλα (1 ½ φλ. τσαγιού)
- 1 κ.σ. ξύδι άσπρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
- Για το γλάσο σοκολατας:
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
- 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
- ½ φλ. τσαγιού (80 γρ.) ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε θήκες για muffins χωρητικότητας 80 ml.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά τα ξηρά συστατικά δηλ. το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε τα υγρά συστατικά δηλ. το βούτυρο, το χτυπημένο αυγό, το 1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα, το ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με σύρμα να ενσωματωθούν καλά.
- Κάνετε μια “λακούβα” στη μέση του μείγματος ξηρών συστατικών, ρίχνετε μέσα στο τα υγρά συστατικά και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο και αφράτο μείγμα. (Αν απαιτηθεί, προκειμένου να έχετε ένα αρκετά αφράτο μείγμα προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα ¼ φλ. γάλα).
- Ρίχνετε στο μείγμα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε ισομερώς το μείγμα στις 12 θήκες για muffins, τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ περίπου. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
- Το αφήνετε στην άκρη για 15-20 λ περίπου μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι το ανακατεύετε δυνατά μέχρι να αφρατέψει. Το απλώνετε ισομερώς πάνω από το muffins και τα σερβίρετε αμέσως.

Πηγή
19/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τα τέλεια σοκολατένια muffins