Σβίγγοι

Σβίγγοι

Μια συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα. Σβίγγοι περιχυμένοι με σιρόπι μελιού ή με απλό μέλι και κανέλα.

Υλικά συνταγής

  • Για τους σβίγγους:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 7 αυγά
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι: *
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 φλ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Για τους σβίγγους: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά το νερό με το βούτυρο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και τις βανίλιες ανακατεύοντας  καλά μέχρι να “στεγνώσει”.
  2. Βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ, τη χτυπάμε με το γάντζο και μόλις  κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε 5-10 λεπτά να “ξεκουραστεί”. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι η φριτέζα, ρίχνουμε μπόλικο σπορέλαιο (όχι ελαιόλαδο για να γίνουν οι σβίγκοι πιο ελαφροί) και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  3. Όταν ζεσταθεί το σπορέλαιο, λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μια κουταλιά ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και τη ρίχνουμε στο ζεστό σπορέλαιο (προσέχουμε το λάδι να μη μας κάψει πολύ γιατί έτσι θα ανοίξουν στο τηγάνισμα).
  4. Όταν οι σβίγγοι φουσκώσουν, ανέβουν στην επιφάνεια και ροδοκοκκινίσουν τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί  για να να φύγει το πολύ λάδι. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας ή ζάχαρη.
  5. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

* Αν τους θέλετε πολύ σιροπιασμένους βάλτε τους σβίγγους μέσα στο σιρόπι και όταν “τραβήξουν” σιρόπι τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Αντιθέτως αν δεν σας αρέσει το σιρόπι μπορείτε να σερβίρετε τους σβίγγους περιχυμένους με μέλι και κανέλα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σβίγγοι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.