Στρούντελ με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και τυρί

Στρούντελ με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και τυρί

Πεντανόστιμο στρούντελ με τραγανό φύλλο και λαχταριστή γέμιση με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και τυρί. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να γευτείτε το κλασικό και αγαπημένο όλων στρούντελ σε μια αλμυρή παραλλαγή, εξαιρετικό για το γιορτινό μενού σας αλλά και για το καθημερινό τραπέζι με το κοτόπουλο που σας έχει μείνει. Μια συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • Για την γέμιση
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες ή μικρά μακρόστενα κομμάτια
  • 5-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα πικάντικη, χοντροτριμμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την γέμιση: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
  2. Προσθέτετε ξανά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μαζί με το μπέικον, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τέλος δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και αφήνετε στην άκρη τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
  3. Για την συναρμολόγηση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ανοίγετε στο πλάτος το πρώτο φύλλο σφολιάτας αφήνοντας το πλαστικό φύλλο. Απλώνετε την μισή γέμιση, σε μορφή μπαστουνιού, αφήνοντας κάτω, αριστερά και δεξιά, περιθώριο 2 δάχτυλα τουλάχιστον και 5 δάχτυλα από πάνω.
  4. Βρέχετε τις άκρες, τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια του πλαστικού και το τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε για περίπου 20-25 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστά.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στρούντελ με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και τυρί