Στρούντελ πανεύκολο με αχλάδια & σοκολάτα

Στρούντελ πανεύκολο με αχλάδια & σοκολάτα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο “Στρούντελ” με αχλάδια και σοκολάτα. Μια συνταγή για αρχάριους για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο Παραδοσιακό [ΚΑΝΑΚΙ]
  • 2 φλ. τριμμένο ψωμί του τοστ σε ψίχουλα
  • 6 αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο [ή άλλο αρεσκείας σας]
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάλτε σε μπολ τα αχλάδια, τις σταφίδες, το τριμμένο ψωμί, το λικέρ, το μέλι, τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Ετοιμάζετε το στρούντελ, σύμφωνα με τις πιο κάτω οδηγίες, τοποθετήστε το σε ένα ρηχό βουτυρωμένο ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚ C για 40 – 45 λεπτά.
  3. Όταν ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Πασπαλίστε το με την άχνη ζάχαρη και κόψτε το σε μερίδες.
  4. Για να φτιάξετε το στρούντελ:

    Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Στρώστε τα με την σειρά, αλείφοντάς τα ένα ένα ενδιάμεσα με βούτυρο. Αλείψτε και το τελευταίο φύλλο με βούτυρο και απλώστε την γέμιση 3-4 δάχτυλα από την άκρη, κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

    Τυλίξτε ρολό ξεκινώντας από την μεγαλύτερη πλευρά. Όταν φτάσετε στην μέση του φύλλου, διπλώστε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες άκρες και συνεχίστε το τύλιγμα. 

    Αλείψτε το στρούντελ εξωτερικά με βούτυρο.

     

 

 

 

spitika-strountel-mhlou

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στρούντελ πανεύκολο με αχλάδια & σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.