Στριφτές τυρόπιτες με φέτα

Στριφτές τυρόπιτες με φέτα

Πανεύκολες, λαχταριστές και πεντανόστιμες στριφτές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο κρούστας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ, photo) για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, τις τέλειες τυρόπιτες για πρωινό, ορεκτικό, σνακ, ή ακόμα και κυρίως γεύμα και σε επίσημο τραπέζι σας ή μπουφέ. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. φέτα πικάντικη (Κεφαλονιάς, Καλαβρύτων ή άλλη επιλογής σας)
  • 350 γρ. φέτα ήπιας γεύσης 
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 3 μεγάλα αυγά 
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1-2 πρέζες πιπέρι
  • 10 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
  • σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας. 
  2. Τρίβετε τα τυριά στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά με σύρμα τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. 
  3. Σε καθαρό πάγκο εργασίας στρώνετε ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το λαδώνετε καλά. Απλώνετε λίγη γέμιση (το 1/10 της συνολική ποσότητας γέμισης) κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολό. Το στρίβετε, δίνοντάς του σχήμα σαλίγκαρου και το τοποθετείτε στο ταψί.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Όταν θα έχετε τοποθετήσει και τις 10 τυρόπιτες στο ταψί, τις λαδώνετε από πάνω με ελαιόλαδο και προαιρετικά τις πασπαλίζετε με σουσάμι. 
  5. Τις ψήνετε στη προτελευταία θέση του προθερμασμένου φούρνου για 50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους και γίνει τραγανή. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε για 15 λ να κρυώσουν ελαφρώς και τις απολαμβάνετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στριφτές τυρόπιτες με φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.