Στριφτάρια σιροπιαστά με αμύγδαλα και φιστίκια

Στριφτάρια σιροπιαστά με αμύγδαλα και φιστίκια

Λαχταριστά στριφτάρια σιροπιαστά με αμύγδαλα και φιστίκια. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας εντυπωσιάσει με την απίστευτη ιδιαίτερη γεύση που του δίνουν τα ελαφρώς αλατισμένα φιστίκια. Μην σας σοκάρει το ότι η συνταγή που σας δίνουμε περιέχει φιστίκια αλατισμένα. Το φλούδι του το αφαιρείτε και έτσι το αλάτι που απομένει στο καρπό είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για να νοστιμίσει το γλυκό σας και να το ισορροπήσει με τη ζάχαρη του σιροπιού. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο
  • 500 γρ. φύλλο Βηρυτού
  • 250 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα
  • 1½ φλ. τσαγιού φιστίκια αράπικα, αλατισμένα, ολόκληρα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμονιού ο χυμός

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα ταψάκι τα ασπρισμένα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα ρίχνετε λίγα λίγα στο μούλτι και το χοντρο-θρυμματίζετε. 
  2. Βάζετε τα αράπικα φιστίκια, λίγα τη κάθε φορά, σε μια πετσέτα και τα τρίβετε καλά μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους. Ρίχνετε τα καθαρισμένα φιστίκια στο μούλτι και τα χοντρο-τρίβετε. Ρίχνετε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και φιστίκια σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε καλά. 
  3. Για το φύλλο και τα στριφτάρια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου σας. Ανοίγετε το πακέτο με το φύλλο Βηρυτού σε πάγκο εργασίας, το ξεδιπλώνετε με τη μακριά πλευρά του προς το μέρος σας και κόβετε όλα τα φύλλα μαζί σε 4 φαρδιές λωρίδες.
  4. Αλείφετε με βούτυρο τη πρώτη λωρίδα και βάζετε στην άκρη της μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση. Γυρίζετε τις άκρες της λωρίδας φύλου προς τη γέμιση, ώστε να “φυλακιστεί” η γέμιση και μετά τυλίγετε σε ρολάκι. Τοποθετείτε το ρολάκι στο βουτυρωμένο ταψί με τη “ραφή” προς τα κάτω και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσετε όλα τα υλικά. 
  5. Αλείφετε στην επιφάνειά τους όλα τα ρολάκια με βούτυρο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-ρόδινο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  6. Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και και τα βράζετε για 4-5 λ. Ρίχνετε το καυτό σιρόπι επάνω στα κρύα στριφτάρια και τα αφήνετε για 5 λ. Μετά γυρίζετε με προσοχή τα στριφτάρια σας για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά. Όταν “πιουν” όλο το σιρόπι τους τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε αμέσως.

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στριφτάρια σιροπιαστά με αμύγδαλα και φιστίκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.