Στράτα με μπέικον, τσένταρ και κασέρι

Στράτα με μπέικον, τσένταρ και κασέρι

Στράτα ή ψευτοσουφλέ με μπέικον, τσένταρ και κασέρι. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πρωϊνό, ή ορεκτικό ή ακόμα και γεύμα. Υπέροχη τραγανή χρυσαφένια κρούστα και ωραία, ζουμερή υφή. Η γεύση της είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ, ομελέτα, πουτίγκα με ψωμί και τάρτα… Δοκιμάστε τη !!!

Υλικά συνταγής

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κύβους 2 εκ. περίπου
  • 250 γρ. κίτρινα μαλακά τσένταρ, κασέρι ανάμεικτα τριμμένα
  • 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμέο
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. sour cream (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι)
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Bουτυρώνετε ένα στρογγυλο ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20-22 εκ. Το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε ξανά. 
  2. Απλώνετε μια στρώση κομμάτια ψωμί στη φόρμα. Από πάνω πασπαλίζετε με λίγο τυρί και από πάνω με λίγο μπέικον. Επαναλαμβάνετε ρίχνοντας ακόμα μια στρώση από ψωμί, τυριά και μπέικον. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τυρί και μπέικον. 
  3. Με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γάλα, τη sour cream ή το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα να ενσωματωθούν. Περιχύνετε την επιφάνεια με το μείγμα των αυγών.
  4. Σκεπάζετε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και τη τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (μπορείτε να αφήσουμε τη στράτα στο ψυγείο και ολόκληρο το βράδυ). 
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο  στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφαιρείτε τη διαφανή μεμβράνη, σκεπάζετε τη στράτα με αλουμινόχαρτο και τη ψήνετε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λ ακόμα. 

4ρ

http://theonewithallthetastes.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στράτα με μπέικον, τσένταρ και κασέρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.