Στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μυρωδικά

Στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μυρωδικά

Στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μαλακό τυρί κρέμα και μυρωδάτα βότανα… Μια εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα το απολαύσετε με ότι και αν το συνοδεύσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 4 μονά στήθη κοτόπουλο φιλέτο (χωρίς πέτσα) 
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 γεμάτη κ.σ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα όπως ρίγανη, κόλιανδρο, θυμάρι, αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς 
  • ελαιόλαδο
  • Για τη κρεμώδη σάλτσα:
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 130 μαλακό τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ + 1-2 κ.σ. κρύο νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και τα ανάμεικτα μυρωδικά. Ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά και “θωρακιστούν” καλά και από τις δύο πλευρές. Τα μεταφέρετε με τσιμπίδα σε πιατέλα.
  2. Για τη κρεμώδη σάλτσα: Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το πολτοποιημένο σκόρδο, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου ή μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε το βασιλικό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ επιπλέον για να βγάλουν και αυτά τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το μαλακό τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1-2 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνετε και αυτό μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε για 1/2 λ.
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μετά από δοκιμή, και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε τα σοταρισμένα στήθη κοτόπουλου μέσα στη σάλτσα, τα καλύπτετε με τη σάλτσα για να ζεσταθούν μέχρι μέσα και τα σερβίρετε αμέσως με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικό επιλογής σας.

Σημείωση: Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να βάλετε μαλακό τυρί κρέμα με άρωμα σκόρδου και λαχανικών που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς.

Επίσης, προαιρετικά προσθέστε στη σάλτσα και 1 κ.σ. μουστάρδα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.