Στήθος κοτόπουλου με μουστάρδα, μέλι και τυρί στο φούρνο

Στήθος κοτόπουλου με μουστάρδα, μέλι και τυρί στο φούρνο

Πεντανόστιμο ζουμερό στήθος κοτόπουλου με μουστάρδα, μέλι και τυρί στο φούρνο. Ένα πανεύκολο  στη παρασκευή του, τέλειο και λαχταριστό στη γεύση πιάτο όπου ο συνδυασμός του μείγματος μελιού , μουστάρδας, λεμονιού και τη προσθήκη και του τυριού που λιώνει απογειώνει τη γεύση του. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαίσιο γεύμα ή δείπνο στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας που σίγουρα θα ενθουσιάσει με τη γεύση και την εμφάνισή του όποιον το δοκιμάσει. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια μονά στήθη κοτόπουλου φιλέτο (χτυπημένα ελαφρώς να πλατύνουν)
  • 1 φλ. ψιλοτριμμένο τυρί Έμενταλ 
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα Dijon με κόκκους (Dijonnaise ή άλλη επιλογής σας/ Σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κοφτό κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 210 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει τα 4 στήθη κοτόπουλου.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. 
  3. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετείτε μέσα στο βουτυρωμένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους και από πάνω απλώνετε το μείγμα μουστάρδας. Ανασηκώνετε προσεκτικά τα στήθη με σπάτουλα να πάει και κάτω από τα στήθη τυχόν μείγμα που έπεσε στο πυρέξ.
  4. Πασπαλίζετε πάνω από τα στήθη το τριμμένο τυρί και ψήνετε το κοτόπουλο για 15 λ να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό σας, χωρίς να το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και επιπλέον θυμάρι και σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας. 
  5. Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται απολύτως από το μέγεθος και το πάχος των φιλέτων. Όταν στο κέντρο του στήθους (ελέγξτε το με ένα κοφτερό μαχαιράκι) δεν υπάρχει καθόλου ροζ χρώμα (αίμα) το φιλέτο σας είναι έτοιμο. Βγάλτε το αμέσως από το φούρνο. Αν πάρει νωρίς χρώμα, σκεπάστε το χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο φροντίζετε να μην ακουμπά τα στήθη. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με μουστάρδα, μέλι και τυρί στο φούρνο